„Parní vlak vyjede z brněnského hlavního nádraží v půl desáté dopoledne. Do Lednice přijede krátce před polednem," sdělila mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Jak dodala, výlet lze spojit s příjemnou pěší procházkou nebo vyjížďkou na kole. Pro cestující bude totiž připravený zajímavý program ve Valticích, Mikulově, Lednici i Břeclavi.

V Mikulově mohou zájemci navštívit třeba zámek, Svatý kopeček s křížovou cestou, Dietrichštejnskou hrobku, kostel svatého Václava, židovský hřbitov nebo jeskyni Na Turoldu. Od jedenácti hodin dopoledne se na mikulovském Náměstí uskuteční folklorní festival Setkání sousedů pod Taneční horou.

Ve Valticích se zase lidé mohou těšit na Valtické vinné trhy. Zajímavý program čeká i na návštěvníky Lednice. V sobotu se v tamních lázních koná Májová slavnost.

Kdo si za cíl svého výletu zvolí Břeclav, může využít zajímavé nabídky padesát procent slevy na vstupném do stálé expozice Židovská Břeclav v městském muzeu a galerii. Navštívit mohou také Lichtenštejnský dům nebo archeologickou expozici v zámečku Pohansko.

Do Brna se bude vlak vracet ze dvou směrů. „První vlak vyjede z Lednice v 16:25 v čele s dieslovou lokomotivou Bardotka a druhý z Mikulova s parní kráskou Šlechtična v půl páté odpoledne. V Břeclavi se na cestu do Brna spojí do jedné soupravy, odjezd je v 17:10," informovala Šubová. Na brněnské hlavní nádraží dorazí v podvečer, po šesté hodině.

České dráhy nabízejí předprodej jízdenek v ČD centru na brněnském hlavním nádraží. Zbylé jízdenky se budou prodávat přímo ve vlaku.