„Žádost o dotaci na kompletní výměnu oken, dveří, stropu a fasády mateřské školy jsme podali loni. A vypadá to slibně. pokud všechno půjde dobře, tak bychom opravy mohli zahájit už letos," nechala se slyšet hlohovecká starostka Marie Michalicová.

Dotace by pak mohla zaplatit devadesát procent z téměř čtyř milionů korun, které budou Hlohovečtí potřebovat.

„V této chvíli jsme podali žádost o dotaci na dětské hřiště přírodního stylu u mateřské školy. Projekt je zpracovaný a zapojili se do něj i zaměstnanci školky. Mateřská škola by se tak měla vázat na životní prostředí a touto cestou by se pak měla ubírat i výuka," přiblížila starostka.

Některé herní prvky se dočkají obměny a jiné budou zcela nové. Náklady činí dva miliony korun s tím, že dotace by i tentokrát mohla pokrýt až devadesát procent z nich.

„Za sebou už máme opravy výchovných tříd a šaten. Museli jsme navyšovat kapacitu, abychom mohli přijmout co nejvíce děti, a uspokojit tak žádosti rodičů. Jediné, co zůstalo v původním stavu, je kuchyně a jídelna," řekla Michalicová.

Do budoucna by pak Hlohovečtí chtěli upravit prostranství kolem mateřské školy kvůli nepřehledné dopravní situaci při příjezdu a vyzvedávání dětí rodiči.