Týmy přátel a známých se týden co týden potkávají ve svých oblíbených hospodách a restauracích, aby poměřily své znalosti, vědomosti, důvtip i štěstěnu. Pravidelně se se svými kamarády Hospodského kvízu účastní i Brňan Petr Homola. „Scházíme se u kvízu s přáteli i proto, že se jinak téměř už ani nevídáme. Baví nás zjišťovat, co všechno nevíme. Třeba já sám o sobě vím, že jsem expert jen na hrozně vymezený oddíl vědění. Baví mě, že v kvízu jsou otázky ze všech oborů,“ pochvaloval si Homola.

Jak přiznal, řada otázek i jeho tým dostala do úzkých. „Z těch šestapadesáti, které máme zodpovídat, je vždy tak třicet procent takových, s nimiž si nevíme rady. Do paměti se mi například vryla otázka, kolik má televizní seriál Přátelé po sečtení všech dílů minut,“ smál se Brňan.

Každé „utkání“ Mezihospodské ligy má svého moderátora. V břeclavském klubu Piksla je jím Martina Hanáčková. „Kvíz znám z pozice moderátorky, barmanky i soutěžící. Raději se ho ale neúčastním. Nikdy totiž nic nevím. Otázky se promítají na plátně. Vždy je pět kol po deseti otázkách. Jedna je pokaždé bonusová. Moderátor zároveň i opravuje výsledky,“ přiblížila Hanáčková.

Věrná zůstala Hospodskému kvízu také Markéta Kachyňová z Velkých Bílovic. „Ohromně nás to baví. Hráli jsme s přáteli dokonce i během koronavirové krize. Online,“ usmívala se.

Co je hospodský kvíz?

- Jde o vědomostní soutěž, ve které se týmy přátel potkávají každý týden v hospodě či restauraci, aby poměřily své znalosti.

- Každá z hospod v zemi je zapojená do tak zvané Mezihospodské ligy. Její podzimní část startuje 21. září ve 22 podnicích ve 12 městech v kraji.

- Zakladatelem je Tomáš Hloušek z Adamova na Blanensku.