„Z těch osmi milionů budeme hradit pouze smluvně zajištěné věci. Je to například dokončení dopravního hřiště Lipová, splátka rekonstrukce veřejného osvětlení nebo splátka investice v nemocnici," uvedl starosta Hustopečí Luboš Kuchynka pro městský zpravodaj.

Peníze na dvě rozsáhlé opravy však v městském rozpočtu jsou. Tyto práce byly v plánu už loni, peníze se tak v březnu v prvním rozpočtovém opatření z minulého roku převedou. „Je to rekonstrukce střechy na penzionu pro důchodce. Je už ve velmi špatném stavu. A podobně je na tom i školka ve Školní ulici, kde je potřeba udělat první etapu rozsáhlejší rekonstrukce," vysvětlil Kuchynka.

Nový biokoridor

Zmíněné dotace by měly pomoci například na revitalizaci Křížového vrchu, na revitalizaci větrolamu u sídliště Větrná nebo na zbudování klidového parku mezi blokem rodinných domů Záhumenice a Polní ulicí. „Rok 2014 bude z mého pohledu pro město rok zelených investic," podotkl místostarosta Hustopečí Libor Sadílek.

Před prvním rybníkem směrem na Starovice také z dotací vzniká biokoridor. A další má být okolo cyklostezky směrem na Šakvice. Modernizace se nejspíš dočká rovněž sběrný dvůr. „Máme navíc podanou žádost o dotace na vybudování bezbariérových chodníků od Hotelu Centro až k městskému hřbitovu," dodal místostarosta.