Vánoční dárek v podobě interaktivní tabule se těší nejen velkému zájmu dětí, ale velký přínos v něm vidí i učitelky. „Děti jsou do výuky zapojené nenásilnou a hravou formou, která udržuje jejich pozornost. Dokáží se soustředit i v momentě, kdy úkol plní jejich kamarád, a tím se zároveň učí, obohacují a upevňují si své vědomosti,“ pochvalovala si technickou novinku ředitelka školky Eva Javůrková.

Tabuli budou při své práci využívat především děti předškolního věku. „Máme řadu výukových programů, konkrétně Těšíme se do školy, kde děti plní úkoly, které předchází čtení, psaní a počítání. A i tato výuka by měla dětem přechod ze školky do první třídy usnadnit. Interaktivní tabule je vhodná i pro děti mladšího věku, a to především v rozvoji kresby a procvičování grafomotorických cviků,“ upřesnila ředitelka.

Tabule obsahuje navíc galerii s více jak sedmi tisíci obrázky. Při stažení na plochu procvičují předškoláci fonematický sluch, plní dotekové úkoly, rozvíjí prostorové a početní představy. „ Jsem tady chvíli a je evidentní, že děti jsou nenásilnou formou vtaženy do výuky metodou aktivního vzdělávání. Dokonce je možnost výuky i v anglickém jazyce, takže úžasná věc,“ mínil příjemně překvapený místostarosta Libor Sadílek.

KATEŘINA KOPOVÁ