Nové středisko se bude nacházet mezi budovou staré školy a posilovnou. „V přízemí budou ordinace obvodních lékařů, pediatra a lékárna. V patře pak ordinace zubařů, gynekologie a komerční prostory se zaměřením na zdravotnictví," uvedli zástupci vedení města pro velkobílovický zpravodaj.

Jak dodali, v každém podlaží bude k dispozici také sociální zázemí pro pacienty i personál. Stavaři počítají i s výstavbou podkroví, které se ovšem zatím využívat nebude.

Desítky lidí vyrazily o víkendu na mrazivou procházku k rozhledně Maják na Přítluckou horu.
FOTO: Koronavirus naučil chodit lidi do přírody, shodují se turisté pod Majákem

Vnější vzhled budovy je navržený tak, aby inicioval barvu vápence s rozmanitou strukturou nepravidelné perforace. „Cílem je minimalistický výraz, kompaktnost, čistota, nadčasovost až stoický klid a to přesto, že samotná hmota budovy je díky svému umístění na náměstí Osvoboditelů v sousedství základní umělecké školy dobově historická. Jedná se tedy o propojení moderní architektury se starší zástavbou," zdůvodnil návrh autor studie Jiří Cabal.

Tvar oken, střecha, i členění fasády mají podle jeho slov vrátit zdravotní středisko v čase. "Ovšem nový kultivovaný výraz vstupních portálů, doplněný o netradiční materiál corten, perfektně zvládnuté detaily a jednoduchost, staví celkový objekt do časů budoucích," přiblížil na stránkách zpravodaje Cabal.