Nejlepším světovým zábavním střediskům se chce vyrovnat Aqualand Moravia u Pasohlávek na pomezí Břeclavska a Brněnska. Díky inspiraci ve Spojených státech, Dubaji a na Kanárských ostrovech návštěvníci zažijí adrenalin na divoké řece, nejmenší pobaví vodní svět či obří tobogán.

V současné době management atrakce pracuje na projektu výstavby a přípravě územního rozvoje. „V nové části areálu najdou návštěvníci vyžití, které nemá v našich končinách obdoby. Například kombinaci divoké řeky s pomalou. Využijí ji i třeba pro přepravu z jedné části areálu na druhou,“ popsal jedno z připravovaných lákadel ředitel akvaparku Petr Pavlacký.

Atrakce víc zacílí na nejmenší děti. V plánech pamatuje na zázemí se speciálními vodními prvky. Také ostatní členy rodiny pobaví novinky, třeba gigantický tobogán sjízdný na rodinných raftech. Nabídne dokonce i jízdu do kopce.

Přečtěte si také => Aqualand Moravia láká čím dál víc důchodců. Zavedl pondělní zvýhodněné vstupné

Co nového návštěvníky čeká
• Dětský vodní svět: rozsáhlý areál se speciálními dětskými vodními prvky.
• Gigantický tobogán: atrakce nabídne i jízdu do kopce.
• Umělá řeka: poslouží k cestování návštěvníků po celém areálu akvaparku. Její součást bude také tunel.
• Mimo novinky se návštěvníci už nyní mohou vyřádit na 20 vnitřních a venkovních tobogánech a skluzavkách. Aqualand nabízí vodní atrakce Abbys a Boomerango či tobogány U-Wave, Supercrater a další.

Zábavní centrum patří k největším jihomoravským turistickým atrakcím, láká hosty třeba ze Slovenska a Rakouska. „Přestože jde hlavně o jednodenní pobyty, tak je akvapark jednoznačně jedna z nejvýznamnějších turistických nabídek v regionu. Jeho výhoda je, že láká tisíce turistů i mimo letní sezonu,“ vyzdvihla ředitelka Centrály cestovního ruchu Jihomoravského kraje Zuzana Vojtová.

Přestože za zábavou vyráží k Pasohlávkám denně tisíce lidí, život ve vesnici to podle slov tamní místostarostky Aleny Mandákové nijak významně nenarušilo. „Hlavně proto, že se areál parku nachází dál od obce. V létě máme spíš problémy s hustou dopravou kvůli místnímu autokempu Merkur,“ podotkla Mandáková.

Právě Merkur částečně těží z přílivu návštěvníků. „Nedokážu úplně přesně říci, zda je příčinou nárůstu turistů aqualand. Hodně z nich, kteří jsou u nás ubytovaní, však využívá jeho nabídku,“ souhlasila Marcela Čáslavová, která se stará o marketing kempu.

Vodní areál stál investora ŽS Real a evropské fondy přibližně 1,2 miliardy korun. Otevřel v srpnu 2013. Jen loni ho navštívilo víc než sedm set tisíc lidí. „V porovnání s rokem 2014 je to o čtyřicet procent víc, díky tomu je třeba vedle Pražského hradu v desítce nejnavštěvovanějších turistických cílů v České republice,“ zmínila mluvčí akvaparku Karolína Křenková.

Přečtěte si také => Sauny v Aqualandu Moravia se promění v divadlo