Investoři cílí především na movité klienty, jež mohou apartmány dále pronajímat. A cílí úspěšně. Většina prostorů už zná své majitele. V areálu navíc vznikne vinná galerie a infocentrum. „Návštěvnost obce Pavlov neustále roste, z důvodu omezené výstavby a vysoké ceny nemovitostí v chráněné krajinné oblasti jsou však ubytovací kapacity především v sezóně nedostačující. O apartmány je tak velký zájem, zejména ze strany menších firemních investorů. V současné chvíli zbývají v nabídce poslední dva apartmány a dva vinné sklepy," uvedl jednatel společnosti Zdeněk Janeček.

Starosta Zdeněk Duhajský krok přivítal; komplex totiž nahradil chátrající budovu. Zájem investorů o obec je podle něj patrný. Komplikací však je, že potřebného prostoru ubývá. „Směřuje to k tomu, že se u nás kupují starší domy a předělávají se. Tak to udělal i Pavlof. Byla to nemovitost, která chátrala hyzdila. Upravili a zkrášlili také okolí, takže pro nás je to jen dobře," sdělil v pondělí starosta.

Nový komplex se skládá z deseti apartmánů. Součástí je pět sklepů, jejichž historie sahá do osmnáctého století. „Naším záměrem bylo přirozeně navázat na stávající zástavbu ulice Česká, kde se dochoval původní charakter vinařské obce. Novostavba ale není napodobeninou historických objektů," vzkázal architekt Aleš Burian.

Pavlov patří mezi nejvyhledávanější místa na Břeclavsku. Obec je přitažlivá novomlýnskými nádržemi, hradem Děvičky či vinařstvím. Pro jedinečné kulisy mu neodolal ani štáb natáčející seriál Vinaři. „Navíc tam bude otevřený velký archeopark, což je unikátní záležitost. Kromě krásné krajiny a vinných sklepů půjde o další atrakci. A pár kilometrů je vzdálený Mikulov. Pavlov je místem, kam směřuje dost turistů, ale přesto nejde o ekologickou bombu typu centra Prahy, kde už se nedá hnout," říkal Jan Chmelíček z jihomoravské Centrály cestovního ruchu.

Nový komplex nabídne rovněž Pálavskou galerii vín. Komise do ní vybere šedesát nejlepších vzorků. „V březnu oslovíme vinaře ze sedmi okolních obcí, aby nabídli svá vína," nechal se slyšet jednatel Janeček.