„Dosud největším úlovkem, který tato voda závodníkům vydala, byl během pátého ročníku kapr o váze 29,82 kilogramů, a tak celé závodní pole doufá, že se letos podaří pokořit bájnou hranici třiceti kilo. O to se během 136hodinového závodu pokusí sto týmů z jedenácti zemí,“ informovala za organizační tým Pavlína Kavková.

Akci organizuje společnost European Carp Fishing Association (ECFA), kterou reprezentují Jakub Vágner, Tereza Aster Vágnerová, Vít Černý a Petr Šurek, ve spolupráci s Moravským rybářským svazem a Povodím Moravy.

Blonďaté rybářky v Chlumci.
Blonďaté rybářky v Chlumci: 11kilogramový kapr, pohoda u vody i velká láska

Organizátoři nemalou částkou podpoří chod dětských rybářských kroužků. Mimo to si Vágner přichystal pro zájemce několik přednášek o přírodě, cestování a domorodých kmenech naší planety.

Byli jste už letos rybařit? Chytli jste něco? Podělte se o své úlovky s ostatními čtenáři – fotografie a videa můžete poslat e-mailem na adresu ryby@denik.cz. Nezapomeňte na své jméno, kde jste fotili (kde se výlov koná, atd) a připojit můžete také krátký příběh. Rádi vše zveřejníme v našem speciálu.

Účastníky závodu láká i hlavní výhra ve výši dvaceti tisíc eur, která čeká na družstvo, jehož tři největší úlovky budou v součtu vážit nejvíce. „Ocenění obdrží i vítězové každého ze šesti závodních úseků, tým s nejvyšším součtem hmotností všech zdolaných bodovaných ryb a za nejtěžší ulovenou rybu. Aby však závodníci mohli pomýšlet na výhry, musí se utkat nejen mezi sebou ale i s náročnými výzvami, které ukrývá Novomlýnská nádrž. Kromě nevyzpytatelných přírodních podmínek, které mohou přinést více než metrové vlny, čelí také nástrahám pod hladinou vody, kde jsou mimo mnoha stromů i zbytky zatopené vesnice,“ vysvětlovala Kavková.

Rybí kastrůlek pana katechety.
Vychutnejte si výbornou rybí specialitu od mistra kuchaře Miloše Štěpničky

Atmosféru akce zažijí fanoušci skrze stránky www.stairs2hell.com nebo prostřednictvím oficiálních účtů Stairs2Hell na Instagramu, Facebooku a YouTube. Návštěvníky však pořadatelé uvítají i na místě závodu, kam si udělají procházku a spojí ji například s ochutnávkou burčáků nebo vín z místních sklípků.

Banner rybyZdroj: Jan Lakomý