Nedílnou součástí akce je také zasazení bronzové hvězdy do chodníku slávy. Ten je před Krautgartnerovým rodným domem na tamním Náměstí.

Od půl páté tam budou v pátek vyhrávat hned dva orchestry z tamní „zušky", Junior Band a Jazzusch. Hvězdů pak odhalí v pět odpoledne. Tentokrát bude patřit bubeníku Josefu Vejvodovi, kterému první bicí soupravu pořídil sám Krautgartner.

Bigband s Dashou

Kolotoč velkých jmen českého jazzu se pak rozjede o půl osmé večer. V sále tamního zámku to energickým jazzem a funkem rozezní Big Band Konzervatoře Jaroslava Ježka v Praze s dirigentem Janem Hálou. Za mikrofony se postaví Marta Klučková a zpěvačka Dasha.

Ta má totiž kromě muzikálů, v nichž už sklidila i cenu Thálie, zkušenost také s jazzovými bigbandy. Hostem večerního programu bude právě Josef Vejvoda na bicí. Ten spolu s bigbandem zahraje skladbu Super Jet, již napsal a věnoval Krautgartnerovi.

Super to bude i v sobotu. V mikulovském hotelu Galant se totiž o půl osmé předvede Praguer Super Quartet. Ten sdružuje velikány českého jazzu, kteří oživili tuto sestavu po letech, a to jen kvůli tomuto jedinému koncertu na Krautgartnerovu počest.

Na saxofon, klarinet a flétnu se představí žánrový obojživelník Jiří Stivín. Ten na Břeclavsko občas zavítá se svou kapelou nebo projektem barokní hudby. S kvartetem značky super se však předvede v regionu poprvé.

Za bicí čtveřice zasedne opět Vejvoda, jenž je mimo jiné synem autora lidového hitu Škoda lásky. Na kontrabas s nimi zahraje František Uhlíř, známý také ze spolupráce se jmény jako Laco Deczi, Peter Lipa nebo Dodo Šošoka. Na klavír bude vládnout známý skladatel Emil Viklický.

Jak říká mikulovský starosta, zpočátku komorní akci už nyní pomalu nestačí zámecký sál. Není se čemu divit. Jazz Mikulovu sluší.