Ta se zlobí, že se s chodníkem nic neděje. Přestože může být zejména pro starší 
a hůře pohyblivé lidi velmi nebezpečný. „Chodník je v dezolátním stavu a nikdo s ním nic nedělá. Asi nezbývá nic jiného, než aby si ten pán stěžoval nebo upozornit toho, komu chodník patří. Vždyť jde o životy a zdraví pacientů," poukázala Černá.

Jak Břeclavský deník Rovnost zjistil, chodník patří břeclavské nemocnici. Podle mluvčí zdravotnického zařízení Radomíry Schweitzerové se problémová část dočká opravy už v nejbližších měsících. „Opravy chodníků máme zahrnuté v plánu. V současné době vybíráme dodavatele právě na úpravu úseku před vstupem do nemocnice," oznámila mluvčí.

Současně odmítla, že by si na špatný stav chodníku přímo v nemocnici kdokoliv stěžoval. O jeho nedobrém stavu ale ví. Potvrzuje to i fakt, že podle mluvčí nepůjde o první část, kterou se nemocnice chystá dát do pořádku. „Už jsme opravili část chodníku před nemocnicí směrem 
k transfúzní stanici. To byl zřejmě nejkritičtější úsek. Prohlíželi ho i technici. Bylo to tam nebezpečné a podemleté," přiznala Schweitzerová.

Jak doplnila, nemocnice hodlá postupně zlepšit i chodníky uvnitř areálu. I ty totiž mají na řadě míst do ideálního stavu daleko. „Nejde opravit všechno najednou, stojí to peníze. Navíc je těžké sehnat někoho, kdo je ochotný udělat pouze pár metrů chodníku. Pro větší firmy jde o malou zakázku," zdůvodňovala pomalejší tempo obnovy.

Krok vítá i radnice

Na zhoršeném stavu chodníku před nemocnicí mají podle Schweitzerové svůj podíl i auta neukázněných řidičů, která tam často parkují. Nedovoleně. „Určitě to tomu neprospívá. Dali jsme tam květináče
a řetízky, abychom parkování aut na chodníku zamezili. Marně," posteskla si mluvčí. Problém je ovšem v tom, že malé parkoviště u nemocnice potřebám pacientů a návštěv už dnes absolutně nestačí.

Že konečně dojde k opravě chodníku před nemocnicí, chválí i břeclavská radnice. Ta letos pokračuje ve výměnách starých povrchů na několika místech ve městě. „Víme, že chodník u nemocnice je ve špatném stavu. A určitě jsme rádi, že se bude opravovat. To je jasné," reagoval starosta Pavel Dominik.