Příčinou nehody byl alkohol. „Problémy s řízením měl čtyřiačtyřicetiletý řidič dodávky Iveco hned po usednutí za volant. Při svém odjezdu z Podivína měl dle svědků zavadit o zaparkované auto. Jeho dalšího kličkování na silnici směrem na Lednici si povšiml i řidič, který volal na tísňovou linku policie. Cesta nebezpečného šoféra naštěstí netrvala dlouhou. Po několika drobnějších kolizích jízdu ukončil nárazem do svodidel na mostě přes řeku Dyji. Auto při nehodě převrátil na bok a zablokoval oba jízdní pruhy silnice," popsal policejní mluvčí David Chaloupka.

Zdroj: Policie ČR

Jak dodal, řidič, který v dodávce cestoval sám, mimo sebe nikoho dalšího nezranil. „Po nehodě mu policisté naměřili hodnotu 1,38 promile alkoholu," uvedl Chaloupka.

Vodohospodáři podotýkají, že vstup na zamrzlé plochy vodních nádrží a rybníků za účelem provozování zimních sportů je pouze na vlastní nebezpečí. Ilustrační fotografie.
Vodohospodáři: Nádrže na jihu Moravy zamrzají, led na nich je však velmi tenký

Záchranáři na místo dokonce vysílali i vrtulník. „K nehodě jsme posílali také pozemní lékařskou posádku, která nakonec převážela jednoho pacienta k vyloučení vážnějších zranění do břeclavské nemocnice. Vrtulník se, naštěstí, vracel prázdný," přiblížila mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Silnice mezi Lednicí a Podivínem byla po dobu vyšetřování nehody až do půl páté odpoledne neprůjezdná.