Slavnostní otevření s hudebními vystoupeními chystají Kostičtí na pětadvacátého července. „Lidem budou k dispozici dvě bowlingové dráhy, restaurace, salonek pro asi padesát osob, venkovní posezení pro zhruba sto lidí a hospoda s kapacitou padesáti míst,“ přiblížil starosta obce Libor Balga.

Z připraveného rozpočtu zbylo ještě asi pět milionů korun. „Díky tomu, že se nám podařilo uspořit, můžeme areál rozšířit o nějaké dětské herní prvky. Vznikne zde ještě i pumptrucková dráha,“ nalákal starosta.

Sirotčí hrad. Ilustrační fotografie.
MAPA: Nová turistická trasa zavede návštěvníky k Sirotčímu hrádku

Místní obyvatelé i lidé z okolí se na otevření nového Sportklubu podle starosty těší. Jeho slova potvrdila i Lanžhotčanka Denisa Tomková. „Podívat jsem se tam osobně ještě nebyla. Vím ale, že jsou tam krásné prostory a že k dispozici budou i bowlingové dráhy, což je super. Myslím, že podobných podniků v okolí moc není a to je velká škoda. V Lanžhotě taky něco takového chybí,“ okomentovala Tomková.

S výstavbou začali Kostičtí loni na jaře. Důvodem byl nevyhovující stav původního sportovního zázemí ze šedesátých let minulého století. Před třemi lety proto zastupitelé rozhodli o jeho zbourání.

Mikulov ovládly hody. V krojích šly i děti.
Podívejte se: Mikulov ovládly hody. V krojích šly i děti