Zatímco loni si dali se startem sezony na čas, letos budou první. Břeclavské koupaliště otevře své brány prvním nedočkavcům možná už v sobotu. Za předpokladu, že bude teplo.

Zaměstnanci městské organizace Tereza upravili trávníky a naplno zavlažují. „Začali jsme také opravovat poškozené plochy v bazénech a znovu po roce jsme obnovili chlórem vybělené nátěry. Současně jsme prošli a zkontrolovali všechny klapky, čerpadla, atrakce, potrubí, filtry a další technické vybavení," popsal vedoucí provozu letního koupaliště v Břeclavi Alexandr Herman.

V případě, že se výrazně oteplí, Břeclavští by rádi otevřeli už příští víkend. Oficiální start sezony pak plánují na poslední květnový víkend. I tak by byli první v okrese, protože další koupaliště počkají až na první polovinu června.

Další změny najdou návštěvníci břeclavského areálu v ceníku. Rodiny potěší rodinné vstupné za 160 korun pro dva dospělé a maximálně čtyři děti do patnácti let. „Velkou změnou je i Seniorkarta pro důchodce. Je to permanentka na deset plus tři vstupy za tři sta korun," zmínil Herman. Týká se kondičního plavání od devíti do deseti hodin dopoledne a večer pak na poslední dvě hodiny provozu.

Přijedou aquabely

Koupaliště v okresním městě bude návštěvníky lákat i na sportovní aktivity. Nabídne plážový volejbal, fotbal, stolní tenis nebo badminton. „Nebaví mě ležet celý den jen tak na trávě, takže sportovní aktivity rozhodně uvítám," oceňuje to například Kristýna Linhartová z Břeclavi.

Hustopečští si musí na venkovní vodní radovánky počkat ještě téměř celý měsíc. „Koupaliště otevřeme čtrnáctého června ve dvě hodiny odpoledne i s bohatým programem," informoval ředitel příspěvkové organizace Sportovní zařízení města Hustopeče Aleš Proschek.

Chybět nebude skákací hrad, malování na obličej, diskotéka nebo vystoupení aquabel Tesly Brno. „Děti budou mít vstup zdarma. Stejně tak zmrzlinu," lákal Proschek.

Provoz a ceny zůstávají na hustopečské letní plovárně stejné jako loni. „Letos nabízíme i takzvanou superpermanentku na červen až srpen nebo červenec až srpen," doplnil ředitel SPOZAMu. Hlavní změnou oproti dřívějšku bude možnost navštívit při nepříznivém počasí krytý bazén. Ten bude v Hustopečích otevřený po celou letní sezonu.

Nového nátěru se dočkal venkovní bazén v Němčičkách. „Nic jiného jsme neměnili. 
I ceny zůstávají stejné," uvedl správce areálu tělovýchovné jednoty Sokol Jaroslav Stávek, který počítá s otevřením někdy v první půlce června.

Ve stejném termínu otevře své brány také městské koupaliště v Mikulově.