Nejprve bylo však nutné utěsnit bazény, které i vzhledem ke svému stáří mírně protékají. Opravy se dočkalo také jedno čerpadlo. „Druhé jsme pak za asi sto tisíc korun koupili zcela nové, abychom vůbec koupaliště mohli spustit. Další práce už byly spíše standardní. Tedy úprava terénu, dlažby, nátěry bazénů i všech dalších prostor. Je nám jasné, že do budoucna pak bude třeba vyměnit i filtraci,“ přiblížil starosta obce Miroslav Vymyslický.

Nové jsou na koupališti také převlékárny. Ty původní totiž před asi dvěma měsíci zničil silný vítr, který se Březím prohnal.

V Pasohlávkách uspořádali v sobotu Dětský den s Římany.
Válečníci u Pálavy cvičili střelbu jako Římané. Za zády měli ruch akvaparku

Radní se shodli, že výše vstupného zůstane na stejné částce jako loni. „Celodenní vstupenka pro dospělého tak stojí sto korun. Děti pak zaplatí padesátikorunu,“ připomněl Vymyslický.

Na koupání v Březí se už těší i Eva Pfefferová z Mikulova, která sem pravidelně každý rok vyráží s dětmi z příměstských táborů. „Je to veliký areál, lidé se na sebe nemačkají. K dispozici je bufet a často jsme si rádi i zahráli beach volejbal. Voda je vždy čistá a osvěžující. Oceňuji taky, že se člověk může schovat ve stínu stromů. Březí opravdu jede!“ pochvalovala si žena.

Jediné, z čeho má obavy, je množství návštěvníků. „Koupaliště v Mikulově totiž letos zřejmě kvůli technickým problémům neotevře. A v okolí žádné jiné není,“ krčila rameny.