„Mimo propagaci bořetických vín v Číně, na Filipínách i jinde se oba věnují také kontrole zastupitelských úřadů Kravihorské republiky. Náš nejlépe pracující konzulát se nachází právě na Filipínách, při svých cestách ho pravidelně navštěvují," připomněl kravihorský prezident „na furt" Václav Petrásek.

Konzulát samozvané vinařské republiky sídlí na ostrově Santa Cruz v malé rybářské osadě. Konzulkou je tam slečna Scheryl Paig, která již několikrát navštívila Kraví horu. Loni dokonce tvořila doprovod oficiální konzulce Filipín v České republice Evelyn D. Austria – Garcia při její cestě do Bořetic.

„Naši přátelé nám s kontrolami na konzulátech na Dálném východě pomáhají již několik let. Podílejí se také na přípravách otevření nových zastupitelských úřadů na Tchaiwanu, v Číně a Jižní Koreji. Oba vinaři se nám naposled ozvali minulý týden právě z Tchaiwanu, od té doby o nich nemáme žádné zprávy. Věříme však, že jsou v pořádku a že je řádění tajfunu Haiyan na Filipínách nezastihlo," doufal Petrásek.