Vypráví, že ve svém oboru dosáhl největšího ocenění, jaké bylo možné. Vyhrál hlavní kategorii Koštu O krála slováckej klobásky. Soutěž se uskutečnila o víkendu ve Velké nad Veličkou na Hodonínsku. „Konají se různé oblastní soutěže, ale na této jsou mistři uzenáři 
z Česka, Slovenska i Maďarska. Jde o prestižní soutěž cechu řeznického a tahle výhra je pro mě v profesi nejcennější, jaké jsem kdy dosáhl," líčí Hakala. Klobásku nazvanou Gaston 
a vyrobenou v jeho podniku posuzovali návštěvníci koštu. Důležitá byla chuť, podoba či vůně. Lidé posuzovali 99 vzorků. „Gaston je trvanlivá klobása, bez papriky, 
s umělou plísní 
a zeleninou. Její výroba trvá asi sedm dní. Před dvěma týdny jsme s ní byli na soutěži ve Vápenkách, kde uspěla také. Mezi našimi přihlášenými vzorky jsme ji měli za favorita," pokračuje 
s úsměvem.

I přes řadu ocenění z minulých akci se podle svých slov jel soutěže spíše zúčastnit. Konkurence je totiž velká. „Jsou tam vynikající řezníci, kteří se výrobou zabývají dvacet třicet let," míní Hakala, jenž se řezničině chtěl věnovat už jako malý. „Baví mě na tom pocit, když člověk řekne, že mu náš výrobek chutná. To je velká odměna."

S významným oceněním stoupá hodnota klobásy 
i v očích zákazníků. Lidé se s ní mohou setkat jak v Lanžhotě, tak v Břeclavi či Brně. Dostání je také v některých vinárnách.