Na tento svůj premiérový den se sedlečtí "agiliťáci" dlouho pečlivě připravovali. Nachystat párty stany pro soutěžící i pro diváky, zázemí pro prezenci, hlasatele i zpracovatele výsledků, reklamní stany, stoly i lavice pro diváky. Vytyčit parkur a další úkoly si sedlečtí splnili již o den dříve.

Rozhodčí závodů Petr Pupík si připravil pro závodníky pěkné a zajímavé parkury. Postupně se na parkuru vystřídaly týmy od kategorie A1, přes A2 až po elitní kategorii A3. Sedlečtí pořadatelé ocenili umístěné v každém běhu medailí a dárkovou taškou, pro umístěné v součtech byly připraveny plakety, balení superprémiových granulí, ale také láhev značkového vína a v neposlední řadě permanentka na vyhlášené třídenní Pálavské vinobraní v Mikulově.

Zkrátka ale nepřišel nikdo. Již ráno při prezenci obdržel každý účastník tašku od sponzora závodů s drobnostmi a časopisy. Příjemným překvapením pro soutěžící bylo zjištění, že za každý běh obdrželi jinou medaili s jinou stužkou, vždy však v červeno-bílé variantě, tedy v barvách pořádajícího klubu.

Závody se uskutečnily v prostředí chráněné krajinné oblasti Pálava. Již nyní sedlečtí agiliťácí plánují oficiální závody na rok 2014. Uskuteční se asi koncem června a ponesou název Specific AGI cup 2014. Létající tlapky upřednostňují menší počet závodů za rok, ale zato s dostatkem cen a s kvalitní organizací. I proto se na závody do Sedlece každoročně závodní psi i s páníčky vrací v hojném počtu.

PETR VLAŠIC