Lucie Frgalová ze sdružení Slow Food Brno, který festival organizuje, k tomu uvedla: „Letošní novinkou je angažmá restaurace Hotelu Termal Mušov. Věříme, že si hosté nenechají ujít kulinářský výlet k Mušovským jezerům," sdělila žena.

Na co se mohou návštěvníci festivalu na Břeclavsku těšit? Šéfkuchař Dalibor Polášek připraví jako předkrm grilovaná rajčata s čerstvými bylinkami a kozím sýrem, hlavním chodem bude filet z Pohořelického kapra na grilované farmářské zelenině a v dezert se promění pohár s čerstvým sezonním ovocem, šlehaným smetanovým tvarohem a křupavými pusinkami.

Bonusem se pak stane domácí Horňácká limonáda. „Letní festival má také doprovodný program, na kterém se lidé osobně seznámí se sedláky, vinaři, malovýrobci delikates i šéfkuchaři, kteří svoji práci nepřestali dělat s láskou. Pod jejich laskavým dohledem bude možné si vyzkoušet tradiční řemesla, naučit se klasické recepty nebo ocenit půvab moravských vín," doplnila žena.

Podrobnosti se zájemci dozvědí na webových stránkách jidlozblizka.cz.