„Na slavnostní otevření srdečně zveme všechny příznivce historie. Uskuteční se ve dvě hodiny odpoledne,“ řekl starosta Mikulova Rostislav Koštial.

Ten se společně se svými kolegy ujme uvítání hostů a chybět nebudou ani informace o realizaci projektu či výklad k historii. „Pro každého návštěvníka jsme připravili také brožuru o historické lokalitě Portz Insel,“ dodala Kateřina Korandová, manažerka projektu z Městského úřadu Mikulov.

Ilustrační foto
Už aby byla. Novou protihlukovou stěnu v Hustopečích dostaví za rok

K mostu zavede zájemce cesta od penzionu Mlýn Sedlec. "Ze silnice 40 je třeba odbočit u penzionu Mlýn Sedlec. Počet parkovacích míst je velmi omezen, jde o přírodní lokalitu. Parkovat je možné u penzionu Mlýn Sedlec, či na místech označených písmenem P. Přímo na historický most vede mlatová cesta, po které je možný přístup pouze pěšky. Je možné dojet také na kole po cyklostezce," upřesnila Jitka Sobotková z Mikulovské rozvojové.

Na obnově jedinečné barokní památky, která prošla rozsáhlou rekonstrukcí, včetně úpravy okolních cest a naučné stezky, se podílely společně s městem Mikulov obce Sedlec a rakouský Drasenhofen.