S ní do Boleradic opět zavítá divadelní spolek z Kroměříže. V pátek večer také dojde na reprízu nejnovější inscenace boleradického divadla – Zapeklitou komedii s podtitulem Kdosi brousí nad Paďousy.

Veselohra s pohádkovými prvky měla premiéru v říjnu a od té doby slaví úspěch. Jako hlavní zdroj legrace v ní totiž funguje zábavné tepání známých lidských nešvarů jako jsou lži, přetvářka, lakota, nenávist, nevěra či pýcha. Když se pak hra zasadí do předem prohraného zápasu pekla s nebem, není se čemu divit, že je i páteční představení opět vyprodané. Podobně jako lednové reprízy. Ti, kteří boleradický poslední kus ještě neviděli, mají možnost už v únoru.

Humor na jachtě

Na sobotní komedii v podání kroměřížských ochotníků se lidé do sálu ještě dostanou. Divadelníci tentokrát přivezou autorskou hru mladého herce a dramatika Romana Vencla. Podobně jako při představení Bůh masakru, s nímž kroměřížští herci přijeli do Boleradic loni, půjde i tentokrát o konverzační komedii. Tentokrát však nebude prostředí dané obývacím pokojem, nýbrž luxusní jachtou, na níž se setkají dva nepříliš vyrovnané manželské páry.

Společná dovolená profesorky psychologie, herce Národního divadla, majitele internetového obchodu s plyšovými bacily a dívkou živící se venčením psů slibuje zábavný souboj protikladů a předsudků. Zpočátku poklidnou dovolenou přitom rozcupuje nečekaný nález v odpadkovém koši. Další nemilá překvapení na sebe samozřejmě nenechají dlouho čekat a nesourodá čtveřice se octne v ringu, z něhož nebude úniku.

Jarní předplatné boleradického divadla bude pokračovat až do května a nabídne při tom směsici komedií opepřenou temným anglickým thrillerem či experimentálním pantomimickým kabaretem jednoho herce. První týden v květnu se pak jiné ochotnické soubory představí na tradiční boleradické přehlídce Jarní sešlost.