Pro všechny, kteří jsou už svoji nebo se teprve do manželství chystají, připravili přednášku brněnského psychologa Václava Stávka na téma Manželská komunikace – hry a scénáře. „Beseda pro manžele a snoubence se uskuteční v kavárně Romance v Hustopečích dnes od sedmnácti hodin. Účast je zdarma a manželé mohou přijít i se svými dětmi. Hlídání máme zajištěné," uvedla hlavní organizátorka týdne manželství Kateřina Rybáriková.

Obnoví své sliby

Evangelická farnost kromě chystané přednášky uskuteční rovněž obnovu manželských slibů. Stane se tak v neděli dvaadvacátého ú­nora.

Jako součást projektu je i promítání filmu V jednom ohni šestadvacátého února od osmnácti hodin v evangelické hustopečské faře.

Hlavním cílem akce je posílit vztahy a zlepšit vzájemné naslouchání mezi partnery. „Bylo by bláhové si myslet, že se nám podaří vymýtit rozvody. Stejně bláhové je ale myslet si, že pro vztah nemusím nic dělat," řekla žena.

A pokračovala. „Chtěli bychom takto především povzbudit všechny, kteří už jsou svoji nebo se teprve do manželství chystají. Nebo jsou dlouholetými partnery, aby zainvestovali do svého vztahu," nechala se slyšet Rybáriková.