Hned z úvodu prvního ročníku se mohou účastníci těšit na večerní show wakeboardistů. „Doprovodný program se koná na velké ploše u hlavní recepce. Bude ochutnávka vín, grilování ryb, masa a zeleniny a karneval v party stanu,“ uvedla Marcela Čáslavová, která se stará o marketing kempu.

V sobotu již vypukne hlavní část závodem dračích lodí Pálava open. Na vodní hladinu vyrazí v devět hodin ráno nejdříve týmy na dvousetmetrovou trať. Na kilometru pak poměří síly od půl třetí odpoledne. Chybět nebudou ani klání v běhu. „V půl čtvrté odstartují dětské závody a o hodinu později hlavní část,“ upřesnila Čáslavová.

Kdo nebude přímým účastníkem soutěží, může si prohlédnout stánky se sportovním vybavením, zapůjčit si šlapací káry, vyzkoušet lukostřelbu či mobilní lezeckou stěnu. Na své si přijdou i děti, které mohou v kempu potkat princeznu Elsu či sněhuláka Olafa. Vše zakončí v neděli opět závody dračích lodí či koloběžek. „Představí se také různé sportovní kluby – Judo Tvrdonice, Kango jumps z Drnholce a další,“ vyjmenovala žena.

Ilustrační foto.
Kempy už otevírají. Do pasohláveckého Merkuru se opět chystají i potápěči

O týden později pak v Pasohlávkách zahájí hlavní turistickou sezonu. S Petrem Bende, Čechomorem a dalšími kapelami.

Program
Pátek
18.00 – uvítání, grilování
21.00 – večerní wakeboard
Sobota
9.00 – oficiální zahájení, start dračích lodí na 200 m
14.30 – závod dračích lodí na 1000 m
15.30 – běžecké závody
19.00 – karneval pro děti
22.00 – party pro dospělé
Neděle
9.00 – dračí lodě na 200 m
14.30 – dračí lodě na 1000 m
16.30 – závody koloběžek