Nejlepší tým získá prestižní Řád zlaté vařečky. „Odborná porota bude posuzovat nejen kvalitu navařených pokrmů, jejich vzhled, konzistenci nebo křehkost masa. Důležité body se budou přidělovat také za stylové oblečení soutěžního týmu a celkový vzhled stánku," připomenul ředitel festivalu Josef Ševčík.

Soutěž začne v osm hodin ráno, výtvory kuchařských týmů začnou porotci i příchozí návštěvníci ochutnávat hodinu před polednem.

Také letos bude součástí největšího gulášového festivalu na Jižní Moravě s celodenním programem košt mladých vín ročníku 2015 pod značkou Moravské božolé. 
„O dobrou zábavu se kromě kuchařských týmů postarají rovněž živá kapela a cimbálová muzika. A ani tentokrát nebude chybět mistrovství republiky v koulení vinné bečky a soutěž o největšího jedlíka," pozval Ševčík.