ON-LINE ke koronaviru najdete ZDE

Do sobotního rána podle něj na jihomoravských hraničních přechodech zkontrolovaly hlídky přes dva tisíce vozidel mířících do republiky a přes pět set aut jedoucích opačným směrem. „Vstup byl odepřen osádkám 465 vozidel mířícím k nám a třiačtyřiceti vozidlům směřujícím mimo republiku," upřesnil policista.

Na jižní Moravě jsou v nonstop v režimu dva hraniční přechody. Hatě a Mikulov. Na každém přechodu zajišťuje kontrolu patnáct policistů a také hasiči s celní správou. „Hraniční přechody Vratěnín, Hevlín a Valtice fungují mezi pátou a třiadvacátou hodinou v omezeném režimu. Zejména pro lidi, dojíždějící za prací a také pro nákladní dopravu," uvedl Šváb.

Na přechodu v Hatích byl v pátek navečer před pondělním úplným uzavřením hranic rušný ale plynulý provoz.
Opatření na hranicích: Přechody v Hatích a Mikulově budou fungovat nepřetržitě

Překročit je mohou v daném čase jen obyvatelé Rakouska a České republiky, případně cizinci s pobytem na našem území, kteří pracují do vzdálenosti sto kilometrů od hranic domovského státu. „Vždy ale s povolením a samozřejmě průkazem totožnosti," dodal Šváb.

Mimo tuto dobu mohou využít také přechody v Mikulově nebo Hatích. Přechody Hnanice a Poštorná jsou zavřené. Stejně jako turistické stezky v okolí přechodů.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník