Kromě klasického hovězího a vepřového guláše zavoní od jedenácti hodin v Mikulově také guláš jelení, námořnický, kančí, segedínský, zabijačkový, maďarský, sklepmistrovský, telecí, guláš zlomených srdcí a další. Pro vegetariány bude k dispozici guláš fazolovo-sojový se žampiony či sušenými švestkami.

„Soutěžní komise složená z řad návštěvníků bude hodnotit nejen chuť pokrmu, ale i vzhled, křehkost masa nebo konzistenci šťávy. Letošní novinkou bude samostatná kategorie v hodnocení designu stánku a nálady družstev," popisoval Ševčík.

Zapíjet guláše mohou lidé prvním mladým vínem pod ochrannou známkou Moravské božolé. „K ochutnání bude několik stovek lahví mladých vín raných odrůd. Košt začne od deseti hodin dopoledne v hotelovém sklepě," upřesnil organizátor.

K celodenní akci, na kterou je vstup zdarma, patří bohatý doprovodný program. Například odpolední gůlání sudu na čas nebo soutěž o největšího jedlíka. Zpestřením bude rovněž víno tekoucí z kašny před hotelem. A živá hudba i zpěv mužáků z Březí.