Jedinečný pivní festival spojený s rockovou hudbou bude od pátku do soboty a pořadatelé tradičně slibují zábavu pro celou rodinu. „Pomyslným srdcem celého festivalu bude bohatý pivní jarmark, kde budou moci návštěvníci ochutnat téměř devadesát druhů pivních speciálů minipivovarů z různých koutků České republiky a zahraničí,“ sdělila organizátorka festivalu Veronika Žuravlova.

A pokračovala. „Navíc návštěvníkům naservírujeme neuvěřitelnou pivní atmosféru, nabitý doprovodný program a pořádnou porci kvalitní hudby. Vystoupí například Horkýže Slíže, IneKafe, Arakain, Rybičky 48 či Dymytry. Večer zakončí stylový půlnoční ohňostroj,“ doplnila k programu.

Týdeník Nový život vychází na Břeclavsku každý čtvrtek.
NOVÝ ŽIVOT: Návštěva Hitlera byla sláva. Náměstí v Mikulově se mění

Mikulovské Pivobraní nabízí zábavu pro celou rodinu. „Pro děti je připravena speciální zóna se zábavnými programy, bublinovou show, duchem mladé pak potěší zóna zábavných atrakcí a vodních radovánek,“ zmínila Jitka Sobotková z městské společnosti Mikulovská rozvojová.

Pořadatelé připravili i kuchařskou show Marcela Ihnačáka a silácké představení Železného Zekona. Soutěže chtiví návštěvníci si mohou vyzkoušet některou z tematických soutěží. Na doprovodný program se těší například Simona Mařicová z Břeclavi. „Loni jsme jeli na Pivobraní poprvé. Těšíme se, že ochutnáme další pro nás nová piva a že se dobře pobavíme,“ řekla Mařicová.

Dvojice odvážných mladíků z Břeclavi Adam Stohanzl a Jaromír Toncr se vydali se starým BMW až do dalekého Kyrgyzstánu. Už navštívili Gruzii, Rusko nebo Uzbekistán.
Kvér v kabelce, úplatky, pekelná brána. Břeclavané jsou na cestě do Kyrgyzstánu

Pro letošek získal festival i nového maskota v podobě oživlé chmelové hlávky. „Jméno mu vybrali samotní fanoušci a náš nejlepší kamarád se nyní jmenuje Pivoš,“ uvedla Žuravlova.

Vzhledem k tomu, že je akce určená pro celé rodiny, mají do areálu amfiteátru všechny děti menší než 150 centimetrů vstup zdarma. Ostatní si mohou vybrat z několika možností. Za vstup pouze na pivní jarmark zaplatí za oba dva dny 140 korun, pokud k tomu zavítají i na rockový koncert vyjde je lístek na 390 korun.

Výběr z programuPátek
16.00 otevření jarmarku
16.00-20.00 dětská zóna
17.00 dívčí kapela K2
20.00 mistr Pivas a pole dance
21.00 kapela Street69
Sobota
12.00-14.00 soutěže
12.00-20.00 dětská zóna
13.00 freestyle bmx kol
15.00 Rybičky 48
14.00 kulinářská show Marcela Ihnačáka
17.00 Arakain
18.30 Horkýže Slíže
19.00 show železného zekona
20.30 miss mokré tričko
20.30 Iné Kafe
22.00 Dymytry

Finalistky soutěže krásy Česká Miss zavítaly k lomu poblíž Valtic, kde fotily fotografie a natáčely medailonky pro finálový večer. Foto: Deník/Aneta Beránková
OBRAZEM: Finalistky České Miss pózovaly v plavkách u Valtic. I dvě Břeclavanky