O co nejlepší čas soupeřili muži i ženy. Domácí či ze Slovenska. Každý měl dva pokusy. „Při zkoušce jsem natáhl víno do koštýře rychle. Ale při soutěžních pokusech mi to už tolik nešlo. Zřejmě se projevila tréma,“ reagoval například Martin Bosý ze slovenských Vinohrad nad Váhom. Ti nejlepší to zvládli, pod šest sekund.

Desátý ročník vinařské akce kromě soutěže lákal také na ochutnávku více než osmi set vzorků vín, country kapelu či cimbálovou muziku Eliška.

Ilustrační foto.
Rozpálená Břeclav? Pomoci má mapa zeleně. Městského zahradníka starosta odmítá

Hotel Zámeček však nebyl jediným místem v Mikulově, který lákal návštěvníky. Od pátku do neděle se pod Pálavou konají Slavnosti města Mikulova. „V Národním domě si přijdou na své milovníci folkloru, ve dvoře základní umělecké školy hrají divadelníci pohádky pro děti,“ nastínil v sobotu ředitel pořádající Mikulovské rozvojové David Gerneš.

Hlavní program soustředili organizátoři na Náměstí, kde byl v sobotu po celý den jarmark a na hlavním pódiu se střídali různí vystupující. Od dětských souborů až po známé interprety. „Program by měl postupně gradovat. Hlavním tahákem pak bude v sedm hodin večer Dan Bárta,“ řekl Gerneš.

Na sobotní půl desátou večer navíc přichystali organizátoři v ulici Hraničářů promítání filmu na zeď panelového domu.

REPORTÁŽ SI MŮŽETE PŘEČÍST VE ČTVRTEK V TÝDENÍKU NOVÝ ŽIVOT

Ilustrační foto.
27 nechtěných: obcím vadí rušení matrik, někde je zachraňují svatby na hradě