„Naší motivací je vytvořit jednotnou platformu, který bude turistům sloužit jako kompletní průvodce po Lednicko-valtickém areálu," řekl jeden ze zástupců týmu Adam Veverka.

Aplikace je v provozu od konce června. Zájemci si ji mohou volně stáhnout na internetu. Nabízí přehled turistických míst, restaurací, kaváren a barů i kulturních a společenských událostí.

Břeclavští studenti vytvořili novou mobilní aplikaci, který přibližuje Lednicko-valtický areál.Břeclavští studenti vytvořili novou mobilní aplikaci, který přibližuje Lednicko-valtický areál.Zdroj: Printscreen: discoverlva.com

Pokud se turistům nějaké místo v aplikaci zalíbí. mohou si jej uložit do seznamu oblíbených míst a získat tak motivaci k pozdější návštěvě. „Důležitým motivem je také zvýraznění míst, které stojí za návštěvu, a přitom nejsou tolik známá," zmínil jeden z autorů aplikace Šimon Balga.

Autoři chtějí rozšířit působení aplikace i o oblast rakouského příhraničí. „Také chceme využít příběhy Lichtenštejnů a jiných osobností k vytvoření netradičních výletů po okolí," nastínil Balga.

Páteční bouřka poškodila část střechy zámku ve Valticích na Břeclavsku.
Kroupy nadělaly z úrody marmeládu. Ve Valticích poškodila bouře střechu zámku

Tvůrci aplikace spolupracují s Místní akční skupinou Lednicko-valtického areálu a Dobrovolným svazkem obcí Lednicko-valtického areálu. Nápad na vytvoření aplikace vznikl před pár lety při jejich praxi v turistickém informačním centru v Lednici.