Do celostátního kola postoupily hned tři talentované děti. „Nejdříve se žáci předvedli v krajském kole v brněnském divadle Radost. Kateřina Masaříková, Hana Mildnerová a Ema Zimmermannová si odvážely diplom za účast. Předvedly dialog s názvem Alenčina zkouška na motivy knihy Cliva Staplese Lewise Alenka v říši divů. Tři vystoupení postoupila dál," uvedla učitelka a vedoucí literárně dramatického kroužku Darina Heráková.

V Brandýse nad Labem získala v první kategorii pochvalná slova a čestné uznání poroty Dorota Heráková se svým monologem od Jiřího Suchého s názvem Náš dům je jedna rodina.

Dalšího čestného uznání se dočkal Tomáš Sigmund a Marek Štefka s úsměvným dialogem Vladimíra Leštiny Jak si medvěd pochutnal. „Porota v čele s dlouholetým divadelním režisérem a pedagogem Rudolfem Felzmannem hodnotila především režijní a dramaturgické zpracování předlohy, dětskou hravost, přirozenost a herecké a hlasové vybavení soutěžících," nechala se slyšet Heráková, která rovněž obdržela ocenění za svoji práci s mladými ochotníky.

Kandrdásek pořádá Svaz českých divadelních ochotníků. Letos to byl již sedmadvacátý ročník.

Soutěž, která se každoročně setkává se zájmem, nabízí dětem a mládeži možnost ukázat svou dětskou hravost, kterou upřednostňují před důkladným nastudováním textu.