Jiří byl součástí českého pětičlenného týmu, který postoupil z celostátního kola soutěže a výběrového soustředění. Avšak na olympiádě nebyl žádným nováčkem. „Letos jsem byl na olympiádě počtvrté. Účastnil jsem se dvakrát v mladší kategorii, a to v Kyrgyzstánu a v Rusku, a dvakrát ve starší. Loni v Indii a letos v Thajsku,“ vypráví Vala.

Nasbírané zkušenosti z minulých let využil při přípravě. „Z dřívějších let už mám zažité nějaké schéma přípravy. Na co je důležité se podívat a co je třeba nastudovat. Zpětně si ale říkám, že i přes výsledek, který považuji za úspěšný, jsem mohl přípravě věnovat více času. Co se týká samotné přípravy, tak nejvíce mi určitě dalo mezinárodní přípravné soustředění v Praze,“ podotýká zapálený mladý astronom.

Před pár lety získal ocenění i v soutěži Zlatý oříšek, která podporuje nadané děti.

V soutěži na asijském kontinentu pro něj byla nejtěžší teoretická část. „Museli jsme se vypořádat s časovou náročností. Zároveň také vnímám své rezervy v manuální zručnosti s dalekohledem. Na tom do příště zapracuji,“ těší se Mikulovan.

Degustátoři hodnotili vzorky pro titul Šampiona Salonu vín pro rok 2018. Tím se stal Ryzlink vlašský od Nového vinařství v Drnholci.
Šampionem Salonu vín je drnholecký Ryzlink vlašský