Malí i velcí návštěvníci se mohou těšit na zábavu i soutěže v nejrůznějších čarodějnických dovednostech. „Děti si také vyrobí a upálí Morenu nebo si opečou na ohni krysy a hady z těsta. Dozví se také, proč se pálení čarodějnic koná," lákala Falková s tím, že slet čarodějnic a čarodějů v Mikulově zruší jen déšť.

Na hezké počasí spoléhají také nadpřirozené bytosti v Boleradicích. Zde mají slet od pěti hodin odpoledne na přistávací dráze v Jámě kouzel v části Boleradic zvané Randle. Zájemci by si s sebou čarodějnický převlek a létací dopravní prostředek.

Chystají pálení

Pálit čaroděje a jejich kolegyně budou v úterý ve sklepní uličce Agrární v Moravském Žižkově. „Od sedmnácti hodin budou připravené soutěže pro děti. Potom se zapálí vatra i s čarodějnicí," píší pořadatelé akce na webových stránkách Moravského Žižkova.

Hranice vzplane také na fotbalovém hřišti v Šakvicích. Od čtyř hodin odpoledne si nad ohněm opečou děti špekáčky. Chybět nebude ani ohňostroj.

Čarodějnice a čaroděje přivítají také v Charvátské Nové Vsi. Sraz je o tři čtvrtě na šest u kostela v Poštorné. Poté se čarodějnice vydají do sokolovny v Charvátské Nové Vsi, kde je na programu čarodějnická merenda.