Ve čtvrtek odpoledne se k jeho stanovišti blíží manželé Najvárkovi z Hovoran na Hodonínsku. Po krátké domluvě je jasno. Skluzavkový profesionál bere odvážného jedenáctiletého Samuela na gigantickou atrakci ve tvaru písmene U. Ještě před tím vyzvedává nafukovací člun a měří výšku chlapce. „Tuto atrakci mohu sjíždět s dětmi, které jsou vyšší než 140 centimetrů,“ vysvětluje superhrdina, kterým je Matyáš Moravec.

Po pár jízdách přibírá na palubu nyní už třímístného člunu ještě Samuelovu sestru Adélku. Společně vystoupají několik pater, aby najednou sjeli točitý modrý tobogan. U dojezdu na děti čeká jejich matka Sandra Najvárková. Službu superhrdiny vítá. „Přijde mi to fajn, protože děti se s ním vyřádí. Rodiče si mohou lehnout na lehátko a trochu si odpočinout,“ chválí na místě mladá žena.

Ohlédnutí za fašankem ve Velkých Bílovicích,
Ohlédnutí za fašankem. Podívejte se, jak se vyšnořily maškary v Bílovicích

Superhrdinové se v Pasohlávkách střídají. Denně na toboganech najezdí až patnáct kilometrů. Pracují i o víkendech a svátcích. „První tři dny byl o službu velký zájem. Téměř všechny pětadvacetiminutové termíny byly plné. Původně jsme počítali, že za tu dobu stihnou slideři čtyři jízdy. Ukázalo se ale, že jich zvládnou mnohem víc,“ sděluje marketingový manažer Tomáš Svoboda.

O práci tobogánového superhrdiny se podle něj ucházelo obrovské množství lidí. Za dva dny jich bylo pětašedesát. Zájem překonal očekávání. „Vybrali jsme sedm lidí. Tři kluky a čtyři holky, kteří mají zkušenosti s dětmi, jsou zodpovědní a milují vodní atrakce. Jsou to třeba vedoucí táborů, školních výletů či animátoři dětských programů. Jejich průměrný věk je dvacet let,“ říká Svoboda.

Za pětadvacet minut strávených se superhrdinou lidé platí 149 korun. Novinka funguje teprve pár dnů. „Chceme dětským návštěvníkům nabídnout možnost, aby si mohli užít atrakce, i když se jejich dospělý doprovod třeba bojí, nebo prostě atrakce nemá v lásce. Děti, které parťáka na tobogany nemají, mohou vyrazit s našim superhrdinou,“ dodává Svoboda.