Zastupitelé budou rozpočet města schvalovat v pondělí dvaadvacátého prosince. Více peněz má jít na kulturu a sport. „Město v tomto roce přijde o významný příjem v podobě peněz za videoloterijní terminály, proto musíme zvažovat každou investici, kterou ve městě plánujeme," nechal se slyšet starosta Břeclavi Pavel Dominik.

Padesát milionů. To je suma, jíž radní vyčlenili na investice pro rok 2015. „Na opravy a údržbu pak dalších 63 milionů, pět milionů půjde na splátky," doplnil první místostarosta Jaroslav Válka.

Vedení města dále chce vyčlenit na kulturu 19 milionů korun, do sportu „pošlou" dokonce 35,6 milionu. Do příspěvkových organizací přiteče z městského rozpočtu více než 84 milionů korun.

Jak ještě dodal Válka, letošní rok skončí patrně schodkem 62 milionů korun. „Je to hlavně v důsledku velkých investičních akcí spolufinancovaných z evropských fondů," sdělil Válka. Do investic šlo 131 milionů korun, na opravy pak dalších 66 milionů. Město v tomto roce splatilo dalších 14 milionů na úvěrech.