Až do odvolání bude od pondělí uzavřená například školka v Bořeticích, Novosedlech či v Jevišovce. S omezeným režimem budou naopak fungovat školky ve Starovičkách či v Drnholci. Jejich zřizovatelé však podotýkají, že pokud rodiče mohou, mají děti nechat raději doma.

Přestože v Jevišovce školka fungovat nebude, školní jídelna bude i nadále vařit obědy pro strávníky. „Příjem jídlonosičů je od půl osmé do osmi hodin ráno, výdej jídlonosičů je mezi půl dvanáctou a polednem,“ uvedli zástupci obce na svém facebooku.

Ilustrační foto.
Jižní Morava má už 5 nakažených. Žena s koronavirem zkolabovala v centru Brna

U úřadů je situace podobná. Například ten v Kloboukách u Brna bude pro veřejnost otevřený pouze v úřední dny, tedy v pondělí a ve středu. A to v čase od sedmi hodin ráno do pěti hodin odpoledne. V ostatní dny bude zcela uzavřený.

O omezeném provozu a doporučení, aby se na úřad městyse obraceli lidé spíše telefonicky či emailem, informovalo vedení Velkých Němčic. Úřad bude lidem otevřený pouze v úřední dny v pondělí a ve středu. A to od půl osmé ráno do pěti hodin odpoledne.

Provozovatel klubu Piksla Václav Hanzl.
Omezený provoz? Pikslu raději zavřel. Naraženou bečku aspoň dopijeme, říká Hanzl

Od pondělí bude pro veřejnost zcela uzavřený obecní úřad v Křepicích. V nutných případech mohou lidé vedení obce kontaktovat telefonicky.