„Dali jsme si se zastupiteli předběžnou pomyslnou hranici kolem patnáctého září. Za tu hranici už by bylo časově dost nevýhodné jít. Do té doby by mělo být jasno, jestli někam jednání s krajem vedou. Pokud ne, tak by se mělo vyhlásit nové výběrové řízení. Je to ale předběžné, není to pevně stanovené datum. Rozhodně nechceme dávat kraji nějaká ultimáta," uvedl hustopečský starosta Luboš Kuchynka pro městský magazín.

Pokud by jednání se zástupci Jihomoravského kraje padla, bude nové výběrové řízení se změnami. „I zde máme příslib pana hejtmana, že ať se bude dít cokoliv, Jihomoravský kraj se do případného výběrového řízení také přihlásí. My jsme zase slíbili, že změníme podmínky tak, aby se Jihomoravský kraj přihlásit mohl," doplnil starosta. Vůči prvnímu výběrovému řízení kraj podal námitku na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, podmínky řízení se mu zdály diskriminační. I to podle starosty mohl být důvod, proč se do výběrového řízení nikdo nepřihlásil.

Hustopeče převzalo nemocnici do svého majetku v roce 2001. Prostřed­nictvím vlastní příspěvkové organizace ji provozovalo do roku 2011 beze ztrát. Poté se však hospodaření dostalo do minusu.