Ještě do středy Neoveským pravidelně každý pracovní den sloužila mobilní pošta, která do zasažených lokalit zajížděla. „Jsem moc ráda, že už máme poštu opět funkční. Člověk kolikrát čekal doma na doručení balíčku, ale místo toho přišla sms zpráva, že je k vyzvednutí na poště v sousedním Týnci. To byla docela výzva bez auta a se dvěma malými dětmi,“ okomentovala Michaela Juráčková.

Zcela hotovo však stále není. „V budově pošty a jejím okolí budou i nadále pokračovat stavební práce, nicméně provoz pošty už není život ohrožující, a proto obnovujeme její provoz,“ sdělil na Deníku Rovnost mluvčí společnosti Ivo Vysoudil.

Policejní honička v Šitbořicích. Řidič zdemoloval auto i okolí.
Policie naháněla řidiče v Šitbořicích: podívejte, jak dopadla jeho zběsilá jízda

Tornádo poškodilo také budovu pošty v Lužicích u Hodonína. I do této obce zajížděla mobilní pošta. Provoz této pobočky se podařilo obnovit už v listopadu loňského roku. „Mobilní poštu jsme v postižených lokalitách, tedy v Moravské Nové Vsi a v Lužicích, nasadili od osmadvacátého června. Do obcí zajížděla každý pracovní den a v nejsilnějších dnech obsloužila za den až stovku klientů v obou obcích,“ přiblížil Vysoudil.

Jak podotkl, zájem o poštovní služby se postupně zvyšoval. „Klienti zde mohli například podávat či vyzvedávat zásilky, vybrat z účtu platební kartou, zaplatit SIPO nebo platební poukázku nebo také převzít důchod,“ připomněl mluvčí.