Mým úkolem je dostat se nejpozději do hodiny ven. Rozhlížím se kolem sebe a svírá se mi žaludek. Vidím svěrací kazajku, na umyvadle rozpoznávám krev, do toho hraje hudba, která místu dodává ještě ponuřejší atmosféru, než ve skutečnosti je. Občas slyším v uších pláč dítěte.

Ale ani ten mě nezastaví. Chci se odtud za každou cenu dostat, a tak se rozhlížím a pátrám po sebemenší stopě, která by mi pomohla pryč. Nakonec jsem tak vystresovaný, že mi dělá problémy i odemknout zámek k jednotlivým indiciím. S nápovědami se mi nakonec daří dostat se ven. I když to mám oproti jiným složitější. Jsem sám. „Je to týmová hra. Je to hlavně o komunikaci, více hlav, více ví. Pár to má vždy těžší než skupina čtyř pěti lidí, protože každého napadne něco jiného," vysvětluje Pavlovová, která je provozovatelkou tamní Exit game. Ta je jediná svého druhu v regionu. Další podobná je až v Brně.

DĚTI UTÍKAJÍ ZE ŠKOLY

V centru okresního města jsou pro zájemce připravené hned dvě místnosti. Kromě sanatoria, které je určené pro dospělé, je v nabídce také místnost pro děti od šesti do dvanácti let s názvem Poškoláku, utíkej!

Úniková hra je otevřená dva měsíce a Pavlovová je se zájmem o tuto atrakci spokojená. „Někdy máme o víkendu i deset skupin," sděluje provozovatelka.

Redaktor Břeclavského deníku Rovnost si vyzkoušel Exit games.Zdroj: DENÍK/Lukáš Ivánek

I to svědčí o tom, že se Exit game v Břeclavi uchytila. „Každá novinka je dobrá. V dnešní době je potřeba neustále přicházet s další a další nabídkou," ví ze zkušenosti Lenka Křivánková z Mikulovské rozvojové společnosti, která se ve městě pod Pálavou stará o kulturu a cestovní ruch.

Hodina v sanatoriu stojí pro skupinu devět set devadesát korun. Děti s rodiči jsou po škole za sedm set.