S tím se však Lacina nechce smířit. V novém hotelu vidí vhodnou příležitost ke zvelebení frekventovaného místa. „Na každém zastupitelstvu se budu ptát, jak pokročilo jednání ve věci výstavby náměstí. Je třeba se toho chopit, aby se tam začalo budovat. Vložili jsme už peníze do studií, vizualizací. Navíc jsou tady investoři, kteří mají zájem do toho jít," řekl bez konkrétních jmen Lacina.

Sýpka se začala měnit 
v minulém roce. Brzy z ní má být hotel, restaurace i zázemí pro konferenční a kongresovou turistiku. Konkrétní termín dokončení stavby je nejasný. Podle dostupných informací je možný konec roku. „Nepřísluší mi to komentovat," vzkázal ředitel Moravské Agry Jaromír Sasínek. Firma už podle něj není vlastníkem budovy ani pozemku. Investorem se stala blanenská společnost SMK. Oba podniky spojuje předseda představenstev Lubomír Stoklásek.

Rekonstrukci sýpky vnímá kromě Laciny pozitivně také například obyvatelka Zuzana Buchtová. „Nápad 
s hotelem se mi moc líbí. Třeba to bude další perla města. I náměstí by bylo fajn, pokud bude dobře řešené. Je to dost frekventované místo a je možné, že by ruch z náměstí vyvolal stížnosti. Co si pamatuji, plánuje se v té oblasti už řadu let," nechala se slyšet Velkopavlovičanka.

Pro současné vedení města však není nové náměstí na pořadu dne. „Nejprve se musí dořešit spousta jiných věcí, takže jsme se tím zatím vůbec nezabývali. Nepočítáme s tím ani pro další rok. Teprve si na to musí sednout zastupitelstvo 
a pořádně rozhodnout. Jestli toto téma někdo vyvolá, nebo ho začnu příští rok vyvolávat, nevím. Jde 
o hodně náročný projekt, který se musí pořádně rozplánovat," uvedl starosta Jiří Otřel, který chce do případné diskuze zapojit i obyvatele.

Podle něj je největším problémem to, že v této lokalitě město nevlastní v současné době žádný pozemek. „Pozemky i budovy patří soukromým společnostem. Je otázka, jak bychom se k tomu přidali. Nevíme, jestli by nám někdo předal plochy na náměstí, o které bychom se starali," sdělil Otřel.

Podle Laciny to není věc, do které by z drtivé většiny mělo investovat město. „Je třeba zajistit peníze z Evropské unie, od soukromých investorů. Někdo, kdo tam chce mít kavárnu, lékárnu, zdravotní dům," nastínil Lacina. Investici na nové náměstí vyčíslil bývalý starosta Pavel Procházka na částku okolo sta milionů.