Mořeplavec Luděk Kocourek z Podivína v rozhovoru týdne popsal, jak si užívá plavbu na moři, jaké ho táhne pouto k La Grace, replice pirátské plachetnice z osmnáctého století i jak to vypadá na lodi při plavbě. „Když s námi není kapitán, díváme se na Vzpouru na lodi Bounty," směje se Kocourek.

Redaktor Michal Hrabal tentokrát vyrazil na reportáž do Lednice, kde v zámecké jízdárně soutěžili o medaile nejlepší jojeři Evropy. A se svými triky tam zabodovala i Břeclavanka Veronika Kamenská.

Podle sousedů žena zcela zaplnila dům oblečením a dalšími věcmi za pět let. Snímek je z konce roku 2013.
Dům hrůzy v Poštorné: sousedé jsou bezradní, obyvatelka jen hromadí odpad

Nový život přiblíží lidem také blížící se Slavnosti mandloní a vína v Hustopečích. Prozradí i co za novinky hojně navštěvovaná akce nabídne.

Čtenáři dále najdou na dvaatřiceti týdeníkových stranách souhrn dalších kulturně-společenských akcí, které lze v následujících dnech navštívit. Získají rady, jak a kdy správně vysadit ranou zeleninu, a nebo kdy je zachrání pojištění odpovědnosti. Těšit se mohou rovněž na tradiční kreslený vtip z dílny lanžhotského autora Milana Kocmánka.
P.S.: Nový život bude na stáncích od čtvrtka až do další středy

V Dobšicích u Znojma chystají psí záchody. Psi by měli čůrat na speciální dutý kolík. U jednoho z míst ukazuje starosta Jaroslav Jenšovský, jak takový psí záchod vypadá.
Psi při venčení využijí pisoáry. Nově v Dobšicích