Do řízení se přihlásilo dvanáct uchazečů splňujících podmínky, nakonec se vybíralo ze šesti, respektive ze čtyř nejvhodnějších, kteří představili svoji vizi společnosti v následujících letech, obhajovali svoji koncepci rozvoje a podstoupili hodnocení v rámci assessment centra.

Ředitelem nakonec představenstvo jmenovalo právě Vojtu, který ve společnosti působí od února 2019 na pozici předsedy představenstva a od letošního ledna pak byl současně pověřený vedením společnosti. Získal hlas pěti členů z šestičlenné komise. „Je to člověk pevně spjatý s našim regionem, dobrými manažerskými schopnostmi, zkušenostmi ze zahraničí a velmi dobrou znalostí firmy i samosprávy, jeho koncepce rozvoje společnosti byla na vysoké úrovni, proto byla volba v rámci výběrového řízení poměrně dost jasná, obstál v konkurenci velmi zkušených manažerů,“ sdělil místopředseda představenstva Dalibor Neděla.

Koncem tohoto týdne má skončit omezení na I/52 u Bavor. Silničáři tam opravují silnici.
Omezení na I/52 u Bavor končí: řidiči projedou bez omezení už v pátek v podvečer

Za své priority ve vedení společnosti označil Vojta zefektivnění provozu společnosti, elektronizaci činností včetně dálkového odečtu vodoměrů, vyšší orientaci na zákaznickou spokojenost, rychlejší tempo oprav a investic do majetku společnosti nebo intenzivnější komunikaci s akcionáři společnosti, kterými jsou jak města a obce regionu, tak soukromí akcionáři.

Vojta vystudoval v Rakousku obory mezinárodní hospodářské vztahy a management projektů Evropské unie, do listopadu minulého roku působil jako krajský radní pro zdravotnictví.