Klíčovým se stal jeden hlas. Pro odvolání starosty hlasovalo osm z celkového počtu patnácti zastupitelů. Novou koalici spolu utvořili Naše Březí a Pro rozvoj obce. K těm se přidal ještě Aleš Bedřich, který se do zastupitelstva dostal jako bezpartijní právě na kandidátce STAN.

Obyvatelé Březí se na webu Břeclavského deníku Rovnost ostře vyjadřují k politické situaci 
v obci. Už od voleb. Příspěvky stále přibývají.
Nejhorší vřed, píší v diskuzi o starostovi Březí. Nenávist nechápu, mrzí Pavlíka

Odvolaný Jozef Pavlík neskrýval rozhořčení. „Z mého pohledu se jedná o odvolání z čistě osobních důvodů, které ani nebylo na programu jednání zastupitelstva,“ zlobil se Pavlík. Podle svých slov neudělal ve vedení obce žádnou chybu.

S tím však nesouhlasí nově zvolený starosta Petr Sýkora. Ten tvrdí, že se hlasování uskutečnilo na základě podnětů od nespokojených obyvatel obce a bylo připravováno zhruba měsíc předem. „Na pana Pavlíka přicházely četné stížnosti. Nebyl mnohdy k zastižení a nekomunikoval s obyvateli obce. Jako problém vidím jeho špatné vystupování vůči lidem,“ uvádí Sýkora.

Ilustrační foto.
Chlapec vylezl na vagón a sáhl na dráty. Popáleniny má na víc než polovině těla

Obyvatelé vnímají celou situaci rozporuplně. „Obec je v současné době rozdělená na dva nesvářené tábory,“ svěřil se občan Březí, který se vyjádřil pod podmínkou zachování anonymity.

ADAM PAVELKA