„Bude se jednat o společný oběd pro všechny občany Břeclavi bez předsudků. Akce se uskuteční na trávníku před Základní školou v ulici Sovadinova 3. Ve spolupráci s iniciativou Nenávist není řešení chceme vyjádřit nespokojenost s bezpečností v Břeclavi a zároveň vyjádřit nesouhlas s pochodem Dělnické mládeže,“ napsali organizátoři akce na Facebook.

Jak na internetu napsali, jsou nespokojení se současnou situací v Břeclavi. Podporují rodinu zbitého a těžce zraněného Petra a žádají přísné potrestání viníků. „Nejsme spokojení se stávající prací městské policie, která dbá více na rozdávání botiček nežli na bezpečí občanů v problémových časech a lokalitách. Žádáme náležitou změnu jejich chování,“ uvedli pořadatelé.

Zároveň se ale svěřili, že neschvalují takové formy protestu, jako je pochod, který si přivlastnila Dělnická mládež a DSSS. Napsali: „Členové Dělnické mládeže jsou nepopiratelně spojeni s neonacistickými aktivitami a někteří byli trestáni za své násilné činy.“

Lidé, kteří se chtějí k manifestaci připojit, mohou podle organizátorů navařit, přinést jídlo a podělit se s ostatními. Podle výzvy mohou přinést i transparent. „Nezúčastňujte se pochodu a nenahrávejte politické body neonacistům. Žádnou pomoc do Břeclavi nepřináší, pouze využívají náš hněv. Ukažme, že protestovat jde i jinak. Dokážeme, že můžeme žít pospolu, v dialogu, bez ohledů na sociální status, barvu kůže, nebo vzdělání,“ vyzvali.

ČTĚTE TAKÉ:
Část břeclavských Romů pohrozila protestem
Břeclavané v neděli vyrazí do ulic po boku radikálů

Pochod radikálů bude. I další dva. Město jim bránit nehodlá
VIDEO: Ne každý Rom je špatný, řekl zbitý mladík
Demonstrativní pochod bude. Organizuje jej Dělnická mládež
Brutální útok vyvolal reakci. Chystá se pochod městem
Matka zmláceného chlapce: Trest? Nejlépe oko za oko
Napadený patnáctiletý mladík přišel o ledvinu. Kvůli cigaretě