Půjde o začátek od nuly? Podle starosty ne. „Všechno je vypracované. Kostra je daná. Jen dojde ke změnám, aby jsme byli schopní někoho oslovit," dodal první muž Hustopečí.

Nové podmínky chtějí nabídnout možným zájemcům v řádech několika týdnů. „Věříme, že tentokrát nám už vážní uchazeči o provozování nemocnice předloží svůj podnikatelský záměr," doplnil.

Vyberou na podzim

V původním tendru o nemocnici zůstali Hustopečští bez nabídky. Velký zájem měl Jihomoravský kraj. Jako diskriminační však kritizoval právě podmínky soutěže. Napadl je dokonce u antimonopol­ního úřadu.

Starosta tento názor v úterý znovu odmítl. „Stále trváme na tom, že naše výběrové řízení bylo férové. Považujeme ale Jihomoravský kraj za důležitého partnera. Dále budeme shromažďovat poznatky, jakým směrem by se měla změna podmínek ubírat," řekl Kuchynka.

Jisté je, že nového provozovatele nemocnice vyberou Hustopečtí až na podzim. „Když počítám lhůty, je více než pravděpodobné, že o novém strategickém partnerovi rozhodnou už noví zastupitelé po volbách. Počítám, že předtím stihneme přípravy," dodal starosta.

Že by město přes nově založenou akciovou společnost Městské zdravotnické centrum Hustopeče nemocnici dál provozovalo samo, je podle Kuchynky až úplně poslední možností.