VYBRAT REGION
Zavřít mapu

OBRAZEM: Na Horňácku kralovaly klobásy z Lanžhota. Titul má Gaston

Velká nad Veličkou /VIDEO/ – Košt i soutěž nejlepších uzenářů O krála slováckej klobásky ve Velké nad Veličkou ovládl znovu řezník a uzenář Miroslav Hakala z Lanžhota. Uspěl v hlasování veřejnosti i u odborné poroty. Dokonce různé varianty klobás z jeho řeznictví Hakalík zabraly všechna tři místa na stupních vítězů.

8.5.2017
SDÍLEJ:

O krála Slováckéj klobásky ve velické sportovní hale.Foto: Antonín Vrba

Navíc to bylo jeho třetí vítězství za sebou v boji o titul Krála slováckéj klobásky. „Přízně návštěvníků i hodnocení odborné poroty si hodně cením. Za ty roky je to už mezi řezníky a uzenáři prestižní košt, na kterém se setkáváme výrobci v silné a vyrovnané konkurenci. Abych pořadatelům tímto získaným hattrickem neodlákal v příštím roce soutěžící, už se asi nezúčastním,“ uvedl s úsměvem Hakala.

Součástí akce byl i košt pálenek, kterých pořadatelé sesbírali od dárců přes šest set. „Kvalita byla hodně vysoká, což potvrdily vysoké body odborné degustační komice,“ doplnil jeden z organizátorů, Miroslav Prachař z Klubu horňácké slivovice. V destilátech se radoval za první místo v kategorii durancie Veličan Pavel Kohůt.


Zdroj: Antonín Vrba

Na košty se do velické sportovní haly sjeli lidé z celé republiky, pořadatele ale nemile překvapila nízká účast místních. "Přemýšlíme se starostou obce Jiřím Pšurným, proč není o tak atraktivní akci zájem i mezi domácími. Bylo jich tam skutečně velmim málo," litoval jeden ze zakladatelů koštu Antonín Vrba z Agentury AV.

Po loňské premiéře akce se na Horňácko vrátil třeba Ladislav Vaďura z Uherského Hradiště. „Užil jsem si klobásky, zabijačkovou polévku i hudební program v podobě folkloru a country,“ zhodnotil spokojený návštěvník.

KRÁL SLOVÁCKÉJ KLOBÁSKY
číslo vzorku jméno, firma, adresa název pořadí
1. Řeznictví a uzenářství Hakalík, Lanžhot Gaston klobása (číslo 28)
2. Řeznictví a uzenářství Hakalík, Lanžhot Oříšková klobása (číslo 59)
3. Řeznictví a uzenářství Hakalík, Lanžhot Plísňová klobása (číslo 33)

KLOBÁSA PAPRIKOVÁ - TRVANLIVÁ
číslo vzorku jméno, firma, adresa název pořadí
1. Morava-Hodonín spol. s r. o. Maďarská klobása (18)
2. Restaurace u Tlustých, Lednice Koňská klobása (15)
3. Morava-Hodonín spol. s r. o. Měšťanská klobása (30)

KLOBÁSA SLOVÁCKÁ - KLASICKÁ
číslo vzorku jméno, firma adresa název pořadí
1. Řeznictví a uzenářství Hakalík, Lanžhot Gaston klobása (28)
2. Kovář plus s. r. o., Podolí Koňská klobása (19)
3. Řeznictví - uzenářství Tomáš Lajza, Velká nad Veličkou Zvěřinová klobása (68)

Autor: Redakce

8.5.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Lednickou loupež policisté objasnili. Kriminalisté viní mladého cizince

Ilustrační foto.

Epidemie třetího tisíciletí. Lidí s cukrovkou přibývá, v Brně je vyšetří zdarma

V brněnské zoo se narodila dvě levhartí mláďata. Po sedmnácti letech

Brno /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Významného chovatelského úspěchu dosáhla brněnská zoo. Po sedmnácti letech se v noci z 20. na 21. listopadu narodila dvě mláďata levharta cejlonského.

Příčinu smrti muže určí pitva. Unikající plyn zůstává jednou z variant

Břeclav – Na výsledky pitvy, která určí přesnou příčinu smrti, čekají nyní policisté v Břeclavi. Případ se týká staršího muže, jenž v okresním městě zemřel ve středu odpoledne.

Řemeslné obory jsou na dně. Mladí lidé nemají o jejich studium zájem

Brno - I když jim jdou řemeslné práce, raději než na odbornou střední školu či učňovský obor se hlásí na gymnázia. Přilákat mladé k technickým a řemeslným oborům mají třeba vznikající technická centra.

Autobus srazil cyklistu. Vyvázl s drobným poraněním

Břeclav – Dopravu v Břeclavi zkomplikovala ve čtvrtek dopoledne nehoda. Autobus tam srazil krátce po půl jedenácté dopoledne cyklistu. Podle zasahujících břeclavských hasičů měl drobná poranění.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT