Podle tamních obyvatel ale zatím jen mávají křídly a z hnízda se ještě neodváží. Původně sedmičlenná rodinka se letos v červnu musela rozloučit s jedním mládětem, které vypadlo z hnízda, a tak jej ochranáři převezli do zoologické zahrady. Zahlédnout však šest členů pohromadě je téměř nemožné. Rodiče se totiž mezi zbylá čtyři čápata nevejdou, takže většinou sedí na okolních sloupech nebo shánějí potřebnou potravu. Navíc se v červnu stěhovala i celá rodina.

Před třemi lety se dva čápi usídlili na sloupu elektrického vedení, kam jim ochranáři dali speciální nástavec. Po stížnostech na znečišťování okolních domů bydlí od letošního roku o pár metrů dál.