Milovníkům atletiky přálo počasí. Teploměr šplhal až ke dvaceti stupňům. „Já jsem ho na sobotu objednal a vydařilo se,“ smál se bořetický starosta František Petrásek.

Na trať se však s ostatními nevydal. „Nemám natrénováno. Neodvážím se bez tréninku vyběhnout,“ řekl Petrásek.

Odvážlivců však bylo více než dost. „Předpokládám, že je tady tak 250 závodníků, když počítám děti i dospělé. Naštěstí není zároveň běh okolo Príglu, takže nám ta brněnská konkurence pro letošní rok nehrozí. Ale zase jsou pochody za burčákem, tak někteří dali možná přednost spíš té méně aktivní činnosti,“ mínil hlavní pořadatel Pavel Bíla.

Společné focení lídrů jihomoravských kandidátek.
Vína danit nechceme. Tvoří i kulturu, shodli se lídři jihomoravských kandidátek

Jako první se představily dívky z přípravky, a to ročník 2006 – 2007. V napínavém závodu si nejlépe vedla Klára Kolajová, která se atletice věnuje teprve čtyři měsíce. „Chodím do atletiky v Uherském Hradišti. Nejvíc se zaměřuji právě na běh. Běželo se mi dobře. Jen jsem se bála, že budu druhá. Nakonec to ale vyšlo,“ radovala se začínající atletka.

Na druhém místě skončila Júlie Matějíčková z Atletického klubu Hodonín a bronz brala Renata Tučková z Lokomotivy Břeclav.

Pozadu nezůstali ani kluci. Stejně jako dívky běželi v kategorii přípravka, mladší a starší žáci, dorostenci či junioři.

Hlavní kategorie pak završila celý den věnovaný pohybu na čerstvém vzduchu. Děti se mohly také vyřádit na skákacím hradě a rodiče si vychutnat burčák.

Ilustrační foto.
TOP vinařský cíl? Mezi turisty zvítězil valtický Salon vín. Opět po třech letech