Po sedmi měsících provozu se krajská centra uzavřou i v dalších okresech jižní Moravy. „Od úterý bude nově otevřena ambulance pro očkování v budově H s přístupem přímo z parkoviště. Očkovat budeme už jen registrované zájemce,“ upozornil ředitel znojemské nemocnice Martin Pavlík.

Rekonstrukce D1 mezi Devíti kříži a Ostrovačicemi na Brněnsku se blíží ke konci.
Ještě větší omezení na D1 mezi Ostrovačicemi a Devíti kříži: jen jedním pruhem

Končí také velkokapacitní očkovací centrum na brněnském výstavišti. Od prvního září si zájemci přijdou pro očkovací látku do areálu Fakultní nemocnice Brno Bohunice.

Kde se lidé nově naočkují:

Od 27. srpna
Nemocnice Znojmo

Od 1. září
Fakultní nemocnice Brno (přesun z brněnského výstaviště)
Nemocnice TGM Hodonín
Nemocnice Břeclav

Od 3. září:
Nemocnice Vyškov

Od 6. září:
Nemocnice Blansko (27.8. končí ve sportovní hale)

Už teď pokračují v nemocnici:
Nemocnice Kyjov, příspěvková organizace
Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně
Vojenská nemocnice Brno
Nemocnice Boskovice
Nemocnice Tišnov

Podrobnější info o očkování, o možnosti přijít bez registrace a další aktuality najdete na stránkách jednotlivých nemocnic. Ve všech očkovacich místech se dá očkovat s registrací i bez ní, doporučujeme ověřit na konkrétním místě.

Posledního srpna končí také provoz břeclavského centra v Domě školství, Od prvního září se budou moci lidé nechat naočkovat v tamní nemocnici. „Zájem o očkování klesá, uvolníme prostory pro kulturu,“ řekl ředitel nemocnice Petr Baťka.

Také v Hodoníně opustí vakcinace prostory kulturního domu a přesune se do nemocnice. Očkovací ambulance budou mít většinou provoz v určené dny, lidé, kteří se k očkování zaregistrují, ale dostanou upozornění termínu v telefonické sms zprávě. „Ambulance bude v provozu v úterý a čtvrtek vždy od půl osmé ráno do tří hodin odpoledne. Ve čtvrtek bude přítomný také pediatr kvůli očkování dětí,“ upřesnila mluvčí znojemské nemocnice Petra Veselá s tím, že registraci je nutné provést na https://registrace.mzcr.cz/.

Zatímco se v srpnu denně hlásilo k očkování ve Znojmě přibližně sto třicet osob denně, nyní je to jen asi čtyřicet. Do této chvíle eviduje tamní nemocnice více jak osmdesát tisíc naočkovaných dávek.

Nemocnice nadále bude provádět PCR a antigenní testy. „Od prvního září budou testy prováděny v pondělí, středu a pátek. PCR testy od 7:00-9:00 a testy antigenní od 9:30-12:00. PCR testy jsou prováděny na základě indikace lékařem či hygienou. Dobrovolný PCR test je hrazen zdravotní pojišťovnou 2x do měsíce. Testy antigenní hradí zdravotní pojišťovna jednou za sedm dní. Na oba testy je nutné se objednat přes webové stránky nemocnice,“ sdělila Petra Veselá.

Stále běží i centra bez registrace:

Očkovací místo Bluedent sro, BRNO-Slatina

Bohéma v Janáčkovo divadlo: Společnost Podané ruce

Olympia centrum Brno (provozuje FNUSA)

Končí úplně:

Nemocnice Ivančice (27. srpna)

SurGal Clinic (ukončeno)

Zdroj: Jihomoravský kraj, Alena Knotková