„Ta částka je úplně v pohodě, na takové atrakce a luxus. Určitě tam zajedu. Nebude to asi desetkrát za rok, ale i kdyby, toto vstupné by mě neodradilo," neskrýval spokojenost Jiří Halady z Velkých Bílovic.

Někteří byli po zveřejnění ceníku naopak zdrženlivější. „V tomto počasí si za pětistovku raději udělám krásný den někde u vody v přírodě. Až bude chladněji, teprve budu uvažovat, jestli do Pasohlávek pojedu, nebo ne. A vstupné? Myslím si, že pro jednotlivce se to dá, pro celou rodinu je to ale celkem dost," vyjádřil se Petr Sulovský z Břeclavi.

Mluvčí vodního ráje plného atrakcí Renata Klevetová ovšem upozornila, že pro rodiny s dětmi je připravená zvýhodněná nabídka. Celodenní vstupné pro dva dospělé a až čtyři děti do 140 centimetrů výšky přijde na 1090 korun. „Samotné dítě vyšší než sto čtyřicet centimetrů zaplatí za celý den o stovku méně než dospělý," uvedla Klevetová.

Výška hraje u dětí vůbec důležitou roli. Ty pod devadesát centimetrů si v aquaparku mohou užívat zadarmo, do 140 centimetrů se pak dostanou dovnitř za 290 korun.

Ušetří také návštěvníci, kteří dorazí po třetí a páté hodině odpoledne, osoby se závažným zdravotním postižením, studenti a důchodci. Ti uspoří až stokorunu. K dispozici jsou rovněž permanentky.

„Vstupné zahrnuje kromě parkování zdarma halu atrakcí, bazénovou halu a venkovní části aqualandu. K dispozici je dvacet tobogánů a skluzavek, dvanáct bazénů včetně dětských s vodními atrakcemi nejrůznějšího druhu, venkovní plochy a odpočinkové zóny, dvě restaurace a čtyři bary," vyjmenovala Klevetová.

V ceně je i použití lehátek, zázemí dětského koutku a přízemní část wellness sektoru. Ten obsahuje tři relaxační bazény, odpočívárnu a bar.

Podle některých ekonomů by i vyšší vstupné, o kterém se spekulovalo, mělo logiku. „Bazény si na sebe většinou nevydělají, mají velké náklady na provoz. Lidé jsou zvyklí zaplatit za plavání padesát korun. Vstupné osm set korun by asi na uživení aquaparku stačilo, ale otázka je, kdo by tolik peněz zaplatil," zamýšlel se ekonom Tomáš Menčík.

Aqualand Moravia bude mít otevřeno každý den od devíti hodin ráno do devíti večer. Část Forum Romanum zahajuje o hodinu později.