Oslava moravské kuchyně a jejího snoubení s moravskými víny bude tentokrát odkazovat na třetího vladaře mikulovského panství knížete Maxmiliána II. Dietrichštejna, synovce kardinála Františka Dietrichštejna. „Kníže Maxmilián, nositel řádu Zlatého rouna, hofmistr manželky císaře Ferdinanda II. císařovny Eleonory, zodpovídal i za skladbu jídel a výběr hostů k císařovninu stolu. Podávaná jídla budou vzpomínkou na opulentní barokní hostiny," uvedla produkční festivalu Irma Konešová.

Ve vyhlášených restauracích historického vinařského města budou opět servírovat lahůdky, které připraví špičkoví kuchaři, a to Jan Horký, Radek David, Martin Svatek, Miroslav Husák, Jaroslav Kozdělka, Petr Vlásek a Patrik Bečvář. „Novinkou letošního ročníku je také rozšíření degustačních míst o restaurace hotelu Tanzberg, Vinařství Mikulov, hotelu Galant a romantickou restauraci v zámeckém sklepení," doplnila Konešová.

Mnozí další

Festivalová menu budou vedle již zmíněných restaurací nabízet i další – Hotel Marcinčák, Hotel Maroli, restaurace na Kozím hrádku a Zámecká restaurace. Mikulov Gourmet festival 2016 se uskuteční od druhého do pátého června.